Share
Der er mange ting at holde styr på, hvis du påtænker at ansætte en ung under 18 år i et fritidsjob. Her får du en række bud på, hvad der sikrer en god opstart for den unge.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Kære 


Der er flere grunde til, at din virksomhed bør ansætte en ung i et fritidsjob. For udover at få løst en konkret opgave kommer I også til at stå bedre i kampen om fremtidens arbejdskraft. Fritidsjob er nemlig en oplagt måde at inspirere unge til en karriere i netop jeres branche.


Når I skaber et fritidsjob, kan det også være jeres måde at vise socialt ansvar. Et fritidsjob kan især have en positiv betydning for de unge, der ikke trives i skolen eller som måske er ved at komme på kant med loven, fordi de keder sig. Med et fritidsjob får de mulighed for at prøve kræfter med rigtige opgaver - og ofte får de fornyet motivation, når de oplever, at deres arbejde gør en forskel.


Men er det ikke bøvlet at skabe et fritidsjob og navigere i arbejdsmiljøreglerne for unge under 18 år, tænker I måske?

"Nej, kommunen skal nok hjælpe jer med at identificere de opgaver, som kan løses af en fritidsjobber. De kan også vejlede i, hvordan arbejdsmiljøreglerne for unge kan håndteres på netop jeres virksomhed," siger Trine Rask Thomsen, seniorkonsulent i Cabi.

I dette nyhedsbrev får du tilmed Cabis guide til, hvordan du sikrer den bedste opstart for en ung fritidsjobber. Du kan møde 15-årige Andreas, der fortæller, hvad der skulle til, for at han hurtigt fandt sig til rette i sit fritidsjob hos virksomheden Grimme i Rødkærsbro. Og endelig kan du læse om en ny rapport fra Nordisk Ministerråd, der giver nogle interessante perspektiver på effekten af fritidsjob.


God fornøjelse!

Guide: Sådan tager du godt imod fritidsjobbere


Det har rigtig stor betydning for fastholdelsen af unge medarbejdere, at der bliver taget godt imod dem på første arbejdsdag. Men hvordan gør du egentlig det? Vi har samlet seks gode råd til onboarding af fritidsjobbere.

Find guiden her

Enkelt råd fra fritidsjobber: "Husk at sige goddag"


15-årige Andreas er rigtig glad for sit fritidsjob hos virksomheden Grimme i Rødkærsbro. Han kommer med en lettilgængelig opskrift på, hvad din virksomhed kan gøre for at fastholde fritidsjobbere på arbejdspladsen.

Mød Andreas

Kommunale sommerjobs kan skabe interesse for velfærdsområdet

I Sverige og Norge arbejder mange unge under 18 år i kommunale sommerjobs indenfor velfærdsområdet. Det viser en rapport, som konsulenthuset LG Insight netop har udarbejdet for Nordisk Ministerråd i samarbejde med Cabi. I en artikel fortæller Cabis ungeekspert Jesper Rahbæk Pedersen, hvorfor den model med fordel kan tjene til inspiration for danske kommuner. 

Find rapporten og artiklen her

Webinar: Vi vil gerne ansætte en ung i fritidsjob, men hvordan gør vi?


Få svaret på dette webinar. Her deler virksomheden Brøndum Stål deres erfaringer med at ansætte unge i fritidsjob. De fortæller også, hvordan de sammen med jobcentret i Viborg fandt egnede opgaver, og hvor ansættelsesforholdet bøvlede undervejs.

Læs mere og tilmed dig her

Har du spørgsmål?
Tag fat i Jesper, Trine eller Ella. 

Jesper Rahbæk Pedersen
Seniorkonsulent
4162 1272  |  jep@cabiweb.dk

Trine Rask Thomsen
Seniorkonsulent
2065 8697  |  tri@cabiweb.dk

Ella Petersen
Udviklingschef
5197 7845  |  ep@cabiweb.dk

Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked,
hvor mennesker og virksomheder lykkes!

Cabi
Åboulevarden 70, 3.
8000 Aarhus C
Denmark
Du modtager denne mail, da du har sagt ja tak til at modtage nyheder fra Cabi.
Opdater personlige oplysninger eller afmeld nyhedsbrev


Email Marketing by ActiveCampaign