Share
12 forskellige jobcentre har siden efteråret 2020 haft fokus på at anvende de handicapkompenserende ordninger til personer med kognitive funktionsnedsættelser. Det har indtil videre skaffet 209 personer i job.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
20/04/2024
 

Hej

Ved du egentlig nok om de handicapkompenserende ordninger?

Som ansat i et af landets jobcentre har du sikkert mødt borgere, der trods gentagne virksomhedspraktikker ikke kan få foden inden for på arbejdsmarkedet. Nogle af dem, der har sværest ved at komme i job, har en kognitiv funktionsnedsættelse.

Der er ellers mange muligheder for at hjælpe dem i job, hvis blot de får kompenseret funktionsnedsættelsen. Det kræver dog ofte, at de handicapkompenserende ordninger bringes i spil.

Siden efteråret 2020 har Cabi sammen med 12 jobcentre kørt et projekt med fokus på at anvende de handicapkompenserende ordninger til borgere med kognitive funktionsnedsættelser - og det har været en stor succes.

Hvor mange borgere, der er kommet i job eller fastholdt i et eksisterende job i løbet af projektperioden, kan du læse om i et interview med projektleder Carsten Lunden.

Casesamling: Sådan kan kognitive funktionsnedsættelser kompenseres i jobbet

Erfaringer fra projekt "Flere med kognitive handicap i job" viser, at det kan være svært at få øje på funktionsnedsættelsen, når det drejer sig om et mere usynligt handicap.

Det stiller store krav til de sagsbehandlere og virksomhedskonsulenter, der skal støtte borgeren på vej mod et job.

Vi har samlet 11 forskellige eksempler på, hvordan de handicapkompenserende ordninger er anvendt i praksis. Med dem får du et indblik i, hvad der kan lade sig gøre inden for ordningernes rammer.

Er det en god forretning at bruge de handicapkompenserende ordninger?

I Cabi har vi lavet seks regneeksempler, der viser, hvordan brugen af handicapkompenserende ordninger, specifikt personlig assistance, påvirker jobcentrets udgifter i helt konkrete borgersager.

Eksemplerne tager udgangspunkt i jobcentrets udgifter til den enkelte borger før og efter, at borgeren får tildelt personlig assistance.

Online kursus til jobcentre: Sådan bruger I de handicapkompenserende ordninger i praksis

Vi sætter fokus på, hvordan I som medarbejdere i jobcentret spotter, at en borger har en kognitiv funktionsnedsættelse.

I får også konkret viden om, hvordan I kan anvende de handicapkompenserende ordninger til borgeren, så han eller hun kommer i job i få eller flere timer.

Kurset varer 3,5 time og afvikles via Zoom eller Teams. Der kan deltage op til 40 personer, og det anbefales især til medarbejdere, der arbejder med aktivitetsparate borgere over og under 30 år.

 
Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os. Det er GRATIS for virksomheder og kommuner.Virksomheder spørger os typisk om, hvordan de mindsker sygefravær og sikrer trivslen, løser rekrutteringsudfordringer ved at ansætte mennesker fra kanten eller navigerer i gældende lovgivning om fleksjob og sygedagpenge.
 

Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked,
hvor mennesker og virksomheder lykkes!


Tlf. 8612 8855
cabi@cabiweb.dk

Cabi
Åboulevarden 70, 3.
8000 Aarhus C
Denmark

Du modtager denne mail, da du har sagt ja tak til at modtage nyheder fra Cabi.
Opdater personlige oplysninger eller
afmeld nyhedsbrev
 
Facebook
 
Twitter
 
Linkedin
 
Youtube
 
Website
 
Email

Email Marketing by ActiveCampaign